Čo ste nevedeli o našom hráčovi Andrejovi Zarevovi?

Jedným z najskúsenejších hráčov nášho seniorského vodnopólového tímu je Andrej Zareva. Narodil sa 8. augusta 1986 v ukrajinskom Mukačeve. V rodnej krajine trávi veľa voľného času. S manželkou Angelinou (tiež Ukrajinkou) majú päťročnú dcérku Sofiu a štvormesačného synčeka Alexandra. Doma sa zhovárajú prevažne po ukrajinsky.

Počas svojej seniorskej vodnopólovej kariéry hrával Andrej jedine v košických kluboch: postupne v ŠKP, Akademiku, Hornets  a od sezóny 2016/2017 pôsobí v tíme Modrých Drakov. Veľmi si cení, že aspoň na chvíľku nazrel do slovenskej seniorskej reprezentácie. Nezabudne, že debutoval v zápase Svetovej ligy proti Rumunsku.

Ukončil vysokoškolské štúdium na Ekonomickej univerzite Košice v odbore ekonómia a manažment podniku. Podniká v oblasti finančných služieb. Aj preto najradšej číta odbornú tlač z oblasti finančníctva a ekonomiky. „Snažím sa prenášať princípy z biznisu do športu a aj opačným smerom, pretože šport a biznis majú veľa spoločného. Vodnému pólu sa venujem už popri práci, beriem to ako skvelý relax a zábavu.” Okrem toho ho baví dva-trikrát ročne absolvovať triatlonové preteky. Má vo zvyku aspoň raz do týždňa zájsť do sauny. Je aj vyznavačom otužovania, ako to vidieť aj na priloženej snímke, keď si Andrej skočil do vody v teplote mínus osemnásť stupňov. „Ale úplne najradšej som s rodinou. Mať šťastnú a spokojnú rodinu, to by malo byť cieľom každého človeka,“ zdôrazňuje.

V biznise zarobené peniaze najradšej utráca práve na rodinu, pekné oblečenie a rôzne životné radosti. „Som rád, keď sa majú moji najbližší dobre. Cítim sa skvele, keď vidím, ako sa tešia. Som hrdý, že som rodine zabezpečil veľmi dobré bývanie. Mojou slabosťou sú nákupy oblečenia pre naše deti. Nikdy nešetrím na tom, aby vyzerali perfektne. Súčasťou môjho životného štýlu je biznis oblečenie. Striedam asi štyridsať košelí a desať oblekov, veľmi rád si kupujem rôzne kravaty.“

Andrej by chcel byť dôslednejší i dochvíľnejší. Okrem angličtiny a ruštiny má zálusk naučiť sa ešte jeden svetový jazyk. Prezradil na seba aj to, že je absolútne neschopný na akýkoľvek druh manuálnej práce. „Všetky povinnosti takéhoto druhu vždy delegujem na niekoho, kto tomu rozumie a koho to baví. Ja k tomu nemám absolútne žiadny vzťah.“