Tréner Anastasijevič: Deti sú hladné po nových znalostiach

Na našej klubovej stránke sme už informovali, že vodnopólový klub ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto angažoval k mládežníckym tímom srbského trénerského odborníka Aleksandara Anastasijeviča, ktorý vychoval aj niekoľko úspešných reprezentantov Srbska.

Aleksandar Anastasijevič sa narodil 16. augusta 1962 a počas svojej trénerskej kariéry viedol seniorské tímy týchto klubov: Crvena zvezda Belehrad, Obrenovaca, Al Qadisiyah (Saudská Arábia), Stari Grad Belehrad. Väčšinu kariéry prežil ako mládežnícky tréner v Obrenovaci, CZ Belehrad, Bečeji a talianskych kluboch v Nervi i Brescii. V našom klube komplexne zastrešuje prácu s mládežou, zároveň sa  podieľa na vzdelávaní všetkých klubových trénerov a odovzdáva im svoje skúsenosti a know-how. Veď muži Srbska patria medzi absolútnu vodnopolovú špičku na svete – o čom svedčí aj ich triumf na olympiáde v Riu – a dlhodobo kladie veľký dôraz na výchovu mládeže.

„Angažovanie trénera Anastasijeviča je investícia. Mala by sa nám vrátiť o niekoľko rokov v podobe našich vlastných odchovancov, ktorí budú mať takú kvalitu, že budú patriť medzi najlepších hráčov Slovenska so schopnosťou popasovať sa o miesto v reprezentácii,” vraví Pavol Komjáthy, prezident ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto.

„Môjmu novému klubu chcem čo najviac pomôcť a odovzdať moje skúsenosti. Deti sú vyslovene hladné po nových znalostiach. Budem veľmi rád súčasťou ich progresu. Mojou osobnou ambíciou je v Košiciach odovzdať čo najviac zo srbskej vodnopólovej školy a vytiahnuť to najlepšie zo všetkých hráčov Modrých Drakov. Chcem úzko spolupracovať so všetkými trénermi v klube. Ja nie som ich konkurent, ale človek, ktorý im môže ukázať iné postupy, metódy a smerovanie. Veľmi rád sa o to s nimi podelím,” zdôraznil 54-ročný srbský tréner.