Cinzia Ragusová: Juniorský titul je pre dievčatá zaslúženou odmenou

Od augusta minulého roka v našom klube trénersky znova zastrešuje celú ženskú zložku – žiačky, kadetky i juniorky – talianka Cinzia Ragusová, bývalá vodnopólová reprezentantka Talianska a olympijská víťazka z roku 2004, ktorá počas svojej kariéry získala aj striebornú medailu na majstrovstvách sveta v roku 2003, dvakrát zlato i striebro na európskom šampionáte, dvanásť titulov majsterky Talianska a päť triumfov v Lige majstrov.

Sladkou odmenou je aj pre ňu zisk majstrovského titulu našich junioriek. Dračice ho naplno oslávia po dohrávke posledného zápasu sezóny 2016/2017, ktorý odohrajú v nedeľu 18. júna proti košickej Olympii.
„Naša spolupráca s dievčatami bola po celý čas výborná, aj keď na začiatku to bolo zložitejšie, ako som si myslela. Rok a pol sme spolu neboli, dievčatá trochu stratili disciplínu a zmenila sa aj atmosféra v tíme, ktorá pred mojím príchodom nebola dobrá. To sme museli dať dokopy ako prvé, potom sme začali pracovať na vylepšení kondície. Baby dva-tri mesiace tvrdo pracovali a to nám pomohlo do ďalšej časti sezóny. Je krásne, že sme všetko zakončili ziskom titulu v kategórii junioriek. Pre celý kolektív je to zaslúžená odmena,“ rozhovorila sa Cinzia Ragusová, ktorá už aj predtým roky pracovala ako trénerka v našom klube.
Mužov ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto priviedla v roku 2014 k majstrovskému titulu v slovenskej extralige (okrem toho bola aj pri dvoch striebrách i jednom bronze tohto tímu), jeden titul dosiahla ako trénerka žien a dva s juniorkami Modrých Drakov. Teraz teda prišiel tretí juniorský v dievčenskej kategórii.

Pri hodnotení práve prebiehajúcej sezóny Cinzia Ragusová hovorila o svojich dievčatách – zverenkách v pochvalnom tóne. „Niekedy som síce musela zvýšiť hlas, ale chcem zdôrazniť, že sa mi s dievčatami veľmi dobre pracovalo, naša spolupráca bola výborná. Všetky baby urobili veľký krok dopredu, zlepšili sa a za to im patrí moja pochvala. V zápasoch raz potiahla jedna, potom druhá, ale všetky sa presvedčili, že každodenná poctivá práca vždy prinesie výsledky. Nie je nás veľa, tak sedemnásť-osemnásť, väčšinou ide o Košičanky, akurát tri hráčky u nás hosťovali z Topoľčian. Niektoré dievčatá museli preto hrať v tejto sezóne dokonca až v troch vekových kategóriách. Okrem kadetskej a juniorskej aj v žiackej. Práve žiačky, teda hráčky narodené v roku 2003 a mladšie, zvíťazili v zimných majstrovstvách Slovenska a tento týždeň od piatka do nedele sa predstavia na letných majstrovstvách Slovenska v Piešťanoch. Budeme bojovať. Aj kadetky, teda hráčky narodené v roku 2000 a mladšie, vyhrali ligovú súťaž. Juniorky skončili na zimných majstrovstvách Slovenska štvrté, ale mali sme rovnaký počet bodov ako druhý tím v celkovom poradí. Mali sme pritom najmladšie družstvo v súťaži. Dievčatá však urobili počas ďalšieho priebehu sezóny taký pokrok, že v dlhodobej ligovej súťaži sme boli v hre o majstrovský titul, no a ten sa nám napokon aj podarilo získať! Všetci v klube sa z toho veľmi tešíme. Posledný zápas proti Olympii Košice 18. júna už síce nič nemôže zmeniť na našom titule, no veľmi si želám, aby ho dievčatá odohrali v takom štýle, ako keby to bol rozhodujúci zápas sezóny,“ dodala spokojná Cinzia Ragusová.